Draagbare pizzaoven, helicam en lichte notebook

KIJK-redactie

17-10-2019 10:59:13

draagbare pizzaoven

Een draagbare pizzaoven, een vliegende camera en ’s werelds lichtste notebook: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 11/2019.

Fast food

Eindelijk: een draagbare pizzaoven. Compact en lichtgewicht, maar met de kracht van authentieke bakmachines. De Alfa One is in vijf minuten geïnstalleerd en daarna in tien minuten opgestookt tot ruim 400 graden – waarmee je in zestig seconden een pizza kunt bakken. Eerlijk is eerlijk: klein (70 bij 50 bij 40 centimeter) en licht (50 kilo) is natuurlijk relatief, maar een kniesoor die daarop let. Een draagbare pizzaoven: eindelijk!

Pizza bestellen via www.alfaforni.com.

pizzaoven

Helicam

Een vliegende camera, speciaal voor zelfportretten. Dat is de AirSelfie2, een soort minidrone met plaatjesmaker, die in de lucht zijn object kan ‘locken’ voor een perfecte egofoto. De draagbare vliegschieter (winnaar van een Red Dot Design Award) telt 12 megapixels, 16 gieg geheugen, 5 minuten vliegtijd, 4 propellers… en je legt er 199,95 dollar voor neer.

Vlieg naar www.airselfiecamera.com voor meer.

Als een veertje

Op zoek naar ’s werelds lichtste 14-inch notebook? Dan heb je geluk, want dat is de Swift 5 van Acer. Het is een draagbare Windows 10-computer met Intel Core-processors van de tiende generatie, Intel Iris Plus-graphics, Wi-Fi 6-verbinding en Thunderbolt 3-aansluiting – maar toch slechts 990 gram. Dit dankzij een behuizing van magnesium-lithium-legeringen en magnesium-aluminium-legeringen. Wie een lichte laptop wil, kan zwáár onder de indruk zijn.

Vanaf 1000 euro op www.acer.com.

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Tech