Intense mp3-speler, slimme buggy en Raspberry Pi 3

KIJK-redactie

21-04-2016 12:00:51

mp3-speler

Een mp3-speler die je hersenen stimuleert, een hightech buggy en de nieuwste Raspberry Pi: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 5/2016.

Vaag genot
De Nervana (hierboven) is meer dan zomaar een mp3-speler. Niet alleen laat de naam je denken aan een van de tofste bands aller tijden, maar het apparaat maakt je ook knetterstoned. Soort van. De machine speelt muziek en stimuleert tegelijkertijd je nervus vagus, een stukje brein dat kennelijk allerlei gelukshormonen laat stromen. Je schijnt daardoor de liedjes echt te ‘voelen’, intenser en gelukzaliger dan ooit.

Daddy-cated
Natuurlijk kun je baby’s voortduwen in een buggy, maar dan ben je wel vreselijk ouderwets en – laten we eerlijk zijn – gewoon een slechte papa of mama. Je kunt de kleintjes immers ook automatisch laten sjezen in deze zelfrijdende Smartbe, die bovendien ingebouwde slaapliedjes-speakers, een flessenwarmer, babycam en anti-diefstal-alarm heeft. Dan ben je pas echt een toegewijde ouder.

Birthday-Pi
6birthdaypiDe Raspberry Pi is jarig. De minicomputer op één printplaat werd vier. In die olympiade gingen hij (en zijn broertjes en zusjes) ruim 8 miljoen keer over de toonbank. En nu is er een speciaal verjaardagsmodel: de Raspberry Pi 3, die vooral opvalt door de betere (1.2 GHz 64-bit quad-core ARM Cortex A53) processor én de toegevoegde Wi-Fi- en Bluetooth-mogelijkheden. Toch kost ie precies zoveel als zijn voorganger – want wie jarig is, trakteert.

Meer van deze gadgets vind je in KIJK 5/2016. Deze editie kun je hier online bestellen – zonder verzendkosten!

Tekst: Rik PetersPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Tech

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar