Stormtrooper speaker, lichtgewicht drone en smartphonewekker

KIJK-redactie

24-08-2017 10:59:16

stormtrooper

Een Bluetooth-speaker in de vorm van een Stormtrooper-hoofd, een drone die slechts 300 gram weegt, en een wekker van alpendennenhout die straling reduceert: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 9/2017.

Vanzelf-speaker

Heel veel valt er niet te zeggen over de Mini Stormtrooper Speaker van Firebox. Het is inderdaad een minispeaker (Bluetooth, 2 watt), in de vorm van een Stormtrooperhelm (de originele, uit Star Wars van 1977) én je kunt hem kopen bij gadgetwinkel Firebox (voor 30 euro). De naam zegt het eigenlijk wel zo’n beetje. Maar tussen haakjes: wat zou je in hemelsnaam nog meer willen?

Site: www.firebox.com

Lichtgewicht

Met zijn 300 gram en 17 centimeter doorsnede is de DJI Spark overal makkelijk mee naartoe te nemen. Ondanks dit formaat is het toch gelukt om de drone vol te stoppen met intelligente functies én een hoge kwaliteit camera. Je kunt het toestel kopen bij het enige ‘Drone Only’-bedrijf van Nederland: DroneLand. Naast dronegerelateerde services kun je hier professionele droneopleidingen volgen. Handig voor iedereen die commercieel met drones wil vliegen!

Neem een kijkje op droneland.nl

Stralend ontwaken

Kennelijk gebruiken veel mensen hun smartphone als wekker. Maar kennelijk zendt de mobiel dan de hele nacht een hoogfrequente straling uit. En kennelijk leidt dit soms tot klachten zoals hoofdpijn en slapeloosheid. Kennelijk reduceert alpendennenhout deze straling, terwijl je foon toch gewoon werkt. En kennelijk is de Bedaffairs-nachtconsole gemaakt van dit natuurproduct. Met deze houder kun je jouw gsm dus zonder nadelen weer gewoon naast je bed leggen, kennelijk.

Kost 69,95 euro op www.bedaffair.nl

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Tech