Vijf opmerkelijke kerstboompatenten

Naomi Vreeburg

25 December 2015 13:00

Een zelfblussende kerstboom, eentje die vibreert en meer kerstboomideeën waarop ooit een patent is gegeven.

Kerstballen, chocoladekransjes en een piek. Allerlei accessoires om onze kerstboom mee op te pimpen. Veel te saai, vonden een aantal Amerikaanse ontwerpers. Zij kwamen dan ook met opmerkelijke ideeën voor de kerstboom van de toekomst. En een paar kregen een patent voor hun hersenspinsels. Vijf hiervan op een rijtje.

Vibrerende boom

Leo R. Smith kreeg in 1947 een patent op de, jawel, Christmas Tree Vibrator. Een vibrerend apparaatje moest de boom doen schudden en daarmee zorgen voor een steeds veranderende lichtreflectie op de boomdecoraties. Hierdoor zouden de kerstballen en glitterslieren nog meer gaan glinsteren.

hoofd hand boom

Wie zet er nu nog een piek bovenop de kerstboom als je er ook een hoofd van plastic op kunt zetten? Zo beredeneerden een aantal Amerikanen in 1990. Oh, en een lichtgevend hoofd alleen was niet genoeg. Aan de zijkant van de boom moesten ook grote handen komen!

vuilniszak boom

De boom optuigen kan nog wel worden gezien als leuk karweitje, maar aftuigen… Als je een echte spar of den in huis hebt gehaald, moet hij er ook weer uit en dat levert toch een partij troep op. Deze oplossing werd daarvoor bedacht in 1971. Een vuilniszak bevestigt aan de standaard kan na afloop zo over de boom heen worden gevouwen. Of je maakt gebruik van de standaard met uitklapbare container. Your choice!

eigen wijsje

Een kunstboom is wel zo makkelijk, maar geeft niet die geur die meehelpt aan ons kerstgevoel. Daarom bedachten uitvinders Lewis W. Davis en Francis A. Rogers een kunstboom die zijn eigen geurtje afgeeft. Oh, en er is ook een elementje onderaan de boom dat een muziekje laat horen.

brandblus boom

Er bestaat een kans dat onze kerstboom in de fik vliegt en daarom werd het idee van de zelfblussende boom de wereld in geroepen. Een apparaatje onderaan de den of spar reageert op vuur en laat een scherm over de boom heen vallen. Zo wordt het brandje gedoofd.

Bron: VOX, IPWatchdog


Meer Nieuws