‘Het was een eer me in te zetten voor jouw KIJK’

VB

25-07-2014 11:00:36

Vivianne Bendermacher (2013)

Lees de afscheidscolumn van Vivianne Bendermacher, die na zes jaar de KIJK-redactie verlaat.

Terwijl jij dit leest, sta ik waarschijnlijk met een diepe frons in mijn voorhoofd, met één hand aan mijn kin zuchtend met je mee te lezen. Dan, zo’n twee weken na het moment van schrijven van mijn allerlaatste KIJK-redactioneel, weet ik namelijk eindelijk wat ik had moeten zeggen. Hoe ik zes jaar lang als hoofdredacteur van ‘jouw’ blad en als aanvoerder van een gouden team in 375 woorden had kunnen vatten die recht doen aan wat ik daarbij voel. Dus voor ik me tot jou richt, waarde lezer, eerst maar even een adempauze voor die zelfkritische, toekomstige versie van mezelf.

Goed.

Lieve KIJK-lezer, misschien weet je het nog: hoe ik in het najaar van 2008 voor het eerst op deze plek van me liet horen met meteen een compleet gerestylede KIJK. Nog nat achter de oren en met een hoofd vol ideeën was ik als jonge twintiger een halfjaartje eerder de redactie opgestormd als kersverse hoofdredacteur. Ik kreeg de kans om samen met een waanzinnig slim en ervaren team het instituut dat KIJK heet, verder te brengen. Wat volgde, was een ongelooflijk inspirerende en leerzame tijd.

Nu, zes jaar later, ben ik erg trots op wat ik achterlaat. Op het merk dat ook 46 jaar na oprichting staat als een huis, gaat voor kwaliteit, nog altijd verrast en bruist. Elke vier weken in je brievenbus of op je tablet, of zelfs realtime tijdens onze nieuwste uitvinding KIJK Live! Trots op het team waar menig hoofdredacteur jaloers op zal zijn. En… op een lezersschare die zijn gelijke niet kent. Want wat was je trouw, enthousiast, soms terecht kritisch en altijd oprecht, beste lezer. Het was een eer om me in te zetten voor jouw KIJK.

Ik hoop dat je er net zo veel plezier aan hebt beleefd als ik. Voor mij is het tijd om mijn tanden te zetten in de nieuwe uitdagingen die op mijn pad zijn gekomen. En hoewel ik verwacht dat ik dit over twee weken met een treurig gezicht zal lezen – hoe veelbelovend mijn volgende stap ook is, afscheid nemen valt me zwaar – stemt het vooruitzicht om net als jij KIJK als trouwe lezer te blijven volgen me vrolijk. Ik weet zeker dat voor jou en mij nog jaren lees­plezier zijn weggelegd.

Geniet!

Bekijk ook dit afscheidsfilmpje dat Vivianne maakte:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Beeld: Studio 5982Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Artikelen

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis