‘Wat is jouw grootste tv- of filmergernis?’

VB

30-05-2014 09:00:56

Vivianne Bendermacher (2013)

KIJK-hoofdredacteur Vivianne Bendermacher over de grootste tv- en filmergernissen van de redactie.

In de nieuwe KIJK hebben we een interview met David Kirby. Hij schreef een boek over de wetenschappelijke adviseurs achter films. Wij van KIJK juichen dat soort adviseurs toe. Het maakt het kijken een stuk draaglijker. Al wordt elke zappende KIJK-er desondanks regelmatig met zijn eigen ergernisstokpaardje geconfronteerd. Een rondje langs de velden.

Beeldredacteur Margriet ergert zich groen en geel aan het verzinnen van pixels die er niet zijn. Voorbeeldje: in zo’n beetje elke tv-crimi kunnen de vaagste foto’s in een handomdraai haarscherp worden gemaakt. Nietbestaande pixels uitvergroten?! Dat kan gewoon niet…

Redacteur André heeft vele ergernissen. Variërend van remmende auto’s die zelfs op zandgronden piepend tot stilstand komen; tot bommen die op tv altijd ledlampjes en tikgeluiden hebben. Alsof een terrorist daar een boodschap aan heeft…

Eindredacteur Leo kan zich opwinden over bankovervallers die vlak na een overval even het journaal checken, maar altijd midden in het item dat over hen gaat… wegzappen! Dan wacht je toch eerst even af of er nog belangrijke info over je wordt gedeeld?!

Dan de doorlooptijden in ziekenhuizen. Bloedmonster? Op de buis altijd binnen een paar seconden gepiept. Irritant onrealistisch vindt redactie-assistent Margaret. Nee, dan de vreemde symptomen die voorbijkomen in ziekenhuisseries. “Bloed kotsen bij een leverkwaal is echt nergens voor nodig”, verzucht stagiair (en student biomedische wetenschappen) Tom.

Mijn eigen tv-verontwaardiging? De onnozele ratel- en piepgeluiden die CSI- en NCIS-computers praktisch áltijd maken. “Kun je alle pedofielen van de afgelopen twintig jaar even tevoorschijn toveren?” En jawel hoor… *bliep-bliep-ratel-piepfieeuw* …daar zijn ze al! Stel je voor dat elke Google-zoekopdracht eerst dit soort onzinnige bliepjes zou voortbrengen voor de resultaten in beeld kwamen… Je zou gek worden! Zo ook de slimste opsporingsbureaus ter wereld; en die hebben heus alle middelen om dit soort vreemde bijgeluiden onmiddellijk uit te zetten.

Wat is eigenlijk jouw grootste tv- of filmergernis? Ik ben benieuwd!

Beeld: Studio 5982Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Artikelen

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar