Tentoonstelling: Levenslang. Het criminele brein ontleed

Naomi Vreeburg

06-02-2015 11:00:25

De tentoonstelling Levenslang. Het criminele brein ontleed heeft originele aspecten, maar maakt de verwachtingen niet waar.

Is een bepaalde hersenkwab van een verkrachter anders dan die van een dierenbeul? En zit er letterlijk een steekje los bij een moordenaar? De tentoonstelling Levenslang. Het poster_A0_def2_v2.inddcriminele brein ontleed in Het Dolhuys suggereert dit soort vragen te beantwoorden. En het begin is veelbelovend: zo wordt er uitgelegd welke delen van de hersenen worden beschadigd als je te maken krijgt met geweldsdelicten. Deze schade kan je tot een crimineel maken. 

Helaas blijft meer informatie van dit kaliber uit. Grotendeels bestaat de tentoonstelling uit, soms zeer opmerkelijke, schilderijen en wordt er kennis gedeeld die nauwelijks vernieuwend is. In een achteraf kamertje kun je naar de verhalen van tbs’ers luisteren door je oor op een kussen te leggen. Origineel, maar de criminele hersenen worden hier niet mee blootgelegd.

** | Het Dolhuys, Haarlem | entree volwassene € 10,- | tot en met 29 maart 2015Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Artikelen

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis