Hoe vind je iemand uit de toekomst?

KIJK-redactie

17 June 2014 09:00

Al eeuwenlang fantaseren mensen over tijdreizen. Een kijkje in de toekomst, terug naar het verleden… En het blijft niet bij fantasie, want ook wetenschappers discussiëren over de mogelijkheden. Ze bedenken zelfs experimenten om de eventuele tijdreizigers onder ons uit de tent te lokken.

Ze bestaan: mensen die uit de toekomst komen. Tenminste, op internet. De een zegt een soort geheim agent te zijn die in 2061 samen met andere agenten is teruggestuurd naar 2011. Ze moesten gebeurtenissen met rampzalige gevolgen analyseren en erachter komen wie daar verantwoordelijk voor waren. Helaas zit deze futuristische detective in onze tijd vast omdat hij zijn collega’s zou treffen op een adres dat in 2011 nog niet bestond. Een andere ‘tijdreiziger’ vertelt op zijn blog over grote gebeurtenissen die in de toekomst zullen plaatsvinden. Zo zouden we in 2051 zeker weten dat ufo’s en aliens bestaan en breekt volgend jaar de Derde Wereldoorlog uit, waar we ons goed op moeten voorbereiden.

Dat klinkt allemaal erg heftig, en tegelijkertijd ook behoorlijk ongeloofwaardig. Maar stel nu dat tijdreizen vanuit de toekomst echt mogelijk is. Maken tijdreizigers zich dan zomaar bekend, bijvoorbeeld via een weblog, of moeten we naar ze op zoek? En zo ja, hoe dan?

Dit is het begin van een artikel te vinden in KIJK 8/2014. Dit nummer ligt in de winkel van 26 juni tot en met 23 juli.

Meer informatie:

Tekst: Jessie van Kuijk

Beeld: SPL/ANP


Meer Artikelen