3 wolkenkrabbers van de toekomst

KIJK-redactie

30-04-2012 16:00:27

Himalaya Watertoren

Architecten uit de hele wereld haalden voor de Evolo Skyscraper Competition 2012 alles uit de kast om van de aarde een betere plaats te maken. KIJK presenteert drie van de inzendingen.

Het ontwerp dat je linksboven ziet, won de Evolo Skyscaper Competition van dit jaar. Het idee erachter: door de opwarming van de aarde smelten gletsjers en zo gaan zoetwaterreserves mogelijk verloren. Deze speciale wolkenkrabbers doen daar iets aan door smeltwater opgenomen uit de Himalaya, dat boven in het bouwwerk wordt opgeslagen als ijs.

Met ruim 7 miljard aardbewoners blijft er weinig plek over om te wonen. Onderstaande paradijselijke vliegende schotel, compleet met bergen, rivieren en meren, zou weleens een oplossing kunnen zijn voor dit ruimtegebrek:

Beam me up

De Griek Gerasimos Pavlidis liet zich bij het ontwerpen van onderstaande, 380 meter hoge wolkenkrabber met daarop een 300 meter lange landingsbaan inspireren door grote bouwkranen. Met een paar van zulke ‘vliegtorens’ kunnen de inwoners van drukke, verstopte metropolen razendsnel van A naar B.

Stadsvliegveld

Meer inzendingen voor de Evolo Skyscaper Competition 2012 vind je in KIJK 6/2012, in de winkel van 4 tot en met 31 mei.

Beeld: Evolo MagazinePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Artikelen