Picture perfect: hilarische natuurfotografie

Karlijn Klei

06 September 2021 08:59

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: een adelaar die nog wel een paar vlieglessen kan gebruiken.

De natuur is prachtig, de dieren die er leven minstens net zo mooi. Maar er zijn momenten dat zelfs de meest gracieuze beesten hun ogenschijnlijk feilloze imago laten glippen. Voor de jaarlijkse Comedy Wildlife Photography Awards zijn fotografen reikhalzend op zoek naar juist die momenten: hoe ongelikter, hoe beter. Net als voorgaande edities zitten er ook nu weer een aantal dolkomische pareltjes tussen.

Lees ook: Picture Perfect: neusje van de zalm

Van chagrijnige vogel tot bomenknuffelaar

Het doel van de Comedy Wildlife Photography Awards is mensen, middels hilarische foto’s, attent te maken op het belang van dierenconservatie. De foto van de adelaar die faliekant tegen een boom vliegt, gemaakt door David Eppley, is één van de 42 finalisten van 2021. Er werden dit jaar meer dan 7000 kiekjes ingezonden.

Op 22 oktober 2021 wordt de winnaar bekend gemaakt. Wordt het Eppley’s adelaar of een van de andere finalisten? Hieronder vind je een paar van onze favorieten.

Bronnen: Comedy Wildlife Photography Awards

Beeld: Comedy Wildlife Photography Awards

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Foto's