Armband geeft ‘big spenders’ een elektrische schok

Laurien Onderwater

21-05-2016 10:28:29

Big spenders verleden tijd door gadget Intelligent Environments

Dit Britse bedrijf wil mensen met een gat in hun hand een schokkende waarschuwing geven.

Heb jij ook altijd aan het eind van je salaris nog een stuk maand over? Het Britse technologiebedrijf Intelligent Environments heeft een oplossing. De firma wil het ongemak namelijk voorkomen door geldverkwisters een elektrische schok te geven als ze weer op het punt staan te veel geld uit te geven.

Handig sieraad

Het idee is om de eerder uitgevonden Pavlok-armband te verbinden met bankrekeningen. Wanneer iemand het zelfopgelegde bestedingslimiet bereikt, krijgt de persoon in kwestie een waarschuwing via zijn telefoon. Maar wanneer diegene toch door blijft gaan met spenderen en het bedrag van zijn bankrekening beneden de grens komt te liggen, krijgt de beheerder een schok.

De armband is niet alleen handig voor mensen die hun uitgaven slecht in toom kunnen houden, maar ook om stookkosten laag te houden. De polsband kan namelijk automatisch de thermostaat een paar graden naar beneden brengen tot een vooraf bepaalde temperatuur. En dat kan je zo al een paar honderd euro per jaar besparen. Best een handig sieraad dus.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Kop in het zand

Veel mensen steken bij het checken van hun bankrekening liever hun kop in het zand. Maar met de Pavlok-armband om je pols kan dat dus niet meer.

Intelligent Environments is nu met verschillende banken en creditcardbedrijven in gesprek gegaan om het idee aan de man te brengen. Ben of ken jij iemand die zo’n armband wel goed kan gebruiken?

Bronnen: Intelligent Environments, BBC, MirrorPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes