Bier brouwen met ‘navelgist’

Laurien Onderwater

06-05-2016 09:00:41

bier

Dankzij dit bijzondere biertje krijgt een bierbuik opeens een heel andere betekenis.

Bier bestaat uit vier simpele basisingrediënten: water, mout, hop en gist. De ene bierfabrikant gebruikt water uit een speciale bron om het drankje te verrijken, de ander stopt er een bijzondere hopsoort in. Maar wat nog nooit eerder is gedaan, is gistcellen gebruiken die uit een navel afkomstig zijn. Tot nu toe. Want de mannen van ‘7 Cent Brewery’ waren erg nieuwsgierig naar hun eigen navel en troffen er zowaar gistcellen aan.

Navelbier

Drie bierbrouwers uit Australië verzamelden alle drie hun navelpluksel en groeiden het onder speciale omstandigheden om te zien wat er allemaal in hun buikknop huisde. De Australiërs ontdekten allerlei bijzondere dingen. Zo ook gistcellen. De gist werd gescheiden van de meuk en getest om te zien of er daadwerkelijk een biertje mee viel te brouwen. En ja hoor: het eerst navel-biertje was een feit en kreeg de gepaste naam ‘Belly button beer’.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ook al is het gebaseerd op wetenschap, het klinkt ergens ook wel een beetje goor. Wat zou jij doen? Drinken of toch liever aan je voorbij laten gaan?

Bronnen: 7 Cent Brewery, CNET, Geek

Beeld: 7 Cent BreweryPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis