Criminelen gebruiken Pokémon Go als lokkertje

Laurien Onderwater

11-07-2016 13:00:11

Pokémon GO

Het nieuwste Nintendo-spel Pokémon Go is gigantisch populair. Helaas zitten hier ook nadelen aan.

Je hebt de hysterie rondom het nieuwe Pokémon Go-spel vast meegekregen. Mensen rennen de straat op wanneer ze een zeldzame Pokémon zien, zodat ze hem aan hun collectie kunnen toevoegen. Maar voor overvallers is deze nieuwe game ook zeer aantrekkelijk, alleen spelen zij het spel net even anders.

Gehaaide dieven

Even voor degenen die dit nieuwe spel van Nintendo nog niet kennen: Pokémon Go is een augmented reality game, waarbij mensen via de app Pokémon kunnen vangen, trainen en ruilen. Mensen richten hun smartphones op plekken en als daar een Pokémon verschijnt, haasten ze zich er naartoe om het fictieve dier vervolgens te kunnen vangen met een Pokéball.Pokémon Go

Maar een paar gehaaide dieven in Missouri misbruikten het spel door gamers samen te laten komen op openbare plekken waar ze werden opgewacht. De bandieten haalden vervolgens hun vuurwapen tevoorschijn en beroofden de spelers van waardevolle bezittingen, meldde de politie op Facebook. Inmiddels zijn er vier verdachten opgepakt.

Bizarre vondst

Het is overigens niet de eerste keer dat de politie en Pokémon Go-spelers met elkaar in aanraking komen. Zo was er vrijdag een vrouw die een water-Pokémon wilde vangen bij een rivier, maar in plaats daarvan stuitte op een lijk.

Bronnen: The Guardian, Engadget, The Verge

Beeld: Pokémon Go/NintendoPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Mens