Facebook verklaart Filipijnen de oorlog

Naomi Vreeburg

13-06-2016 15:00:34

filipijnen

Een actie van Facebook had een feestelijke verkondiging moeten zijn voor de Filipijnen, maar het pakte een beetje zuur uit.

Gisteren vierden de mensen op de Filipijnen dat zij 118 jaar geleden onafhankelijk werden. Facebook besloot hier aandacht aan te besteden en ze een ‘Happy Independence Day’ toe te wensen. Het medium gebruikte hier de bovenstaande afbeelding voor, maar had beter een ander plaatje kunnen kiezen.

Filipijnen in oorlog

De vlag is namelijk afgebeeld met de rode kleur boven en de blauwe kleur onder. En dit kleurenschema wordt alleen gebruikt wanneer de republiek in tijden van oorlog verkeert. Als er vrede heerst, hijsen de Filipijnen de vlag met de kleur blauw bovenaan.

Al snel kwamen de berichten van oplettende Social Media-gebruikers. Zoals de Filipijnse Camille Conde op Twitter plaatste: ‘Facebook says we’re at war. Happy Independence Day, Philippines. May we truly be free’. Facebook heeft inmiddels laten weten dat het om een foutje ging en heeft excuses aangeboden.

Sprinters

Het is overigens niet de eerste keer dat deze fout wordt gemaakt. Vorig jaar juni trokken de Filipijnse sprinters Eric Shawn en Kayla Richardson veel bekijks tijdens de Zuid-Oost Aziatische spelen. Niet alleen vanwege hun prestatie, maar ook voor het dragen van een sportoutfit met daarop dezelfde vlag als Facebook gisteren gebruikte.

Bron: The VergePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis