Gamer wint miljoen in anderhalf uur

KIJK-redactie

10 May 2010 13:00

Anderhalf uur gamen en er een miljoen dollar mee winnen; het lukte de 23-jarige Wade McGilberry met het spel Major League Baseball 2K10. Na vijf pogingen gooide McGilberry een virtuele ‘perfect game’ en werd hij miljonair.

De ontwikkelaar van het spel, Take-Two Interactive Software Inc.’s, bood de eerste speler die een perfect game gooide de prijs van 1 miljoen dollar. Een perfect game is een term uit het honkbal, waarbij de pitcher (de persoon die de bal gooit) geen enkele honkslag tegen krijgt. Dat lukte McGilberry zonder al te veel moeite.

Toen de kersverse rijkaard het spel kocht, leek het de vrouw van McGilberry een goed idee dat hij een dag vrij zou nemen zodat hij een voorsprong zou hebben op zijn concurrenten. Maar de gamer vond dat onverantwoord, ging gewoon werken, kroop na thuiskomst op de bank, liet een camera meedraaien en had anderhalf uur later een miljoen verdiend. De archivaris wil met de prijs zijn hypotheek aflossen en een gezinnetje beginnen.

Slecht achttien pitchers hebben sinds 1880 in het echt een perfect game gegooid. Als we McGilberry mogen geloven, is het thuis vanaf de bank met een spelcomputer een stuk makkelijker. En nog redelijk lucratief ook.

Bronnen: PhysOrg.com

Beeld: Guido Dercksen


Meer Mens