‘Gekko pleegt honderden telefoontjes’

Laurien Onderwater

08-10-2018 15:59:44

gekko

Telefoons met touchscreens zijn hartstikke handig, maar niet als een hagedis met zijn pootjes over het display loopt en allerlei ongewenste telefoontjes pleegt.

Het was een normale werkdag net als alle andere werkdagen voor Claire Simeone, directrice van een zeehondenziekenhuis in Hawaï. Maar toen ze haar werk hard verlaten om lunchpauze te nemen, werd ze gebeld. Simeone nam op, maar het bleef doodstil aan de andere kant van de lijn. En zo volgden nog tientallen belletjes zonder gehoor.

Om de situatie nog vreemder te maken, kwamen de oproepen van binnenuit het ziekenhuis. Hawaiian Telecom, het telefoonbedrijf van het dierenhospitaal, bevestigde dat. Ondertussen belden andere mensen naar het ziekenhuis met de vraag waarom ze er voortdurend door werden gebeld. Het was namelijk erg irritant. Was er soms sprake van een technische storing?

Niet uitgenodigd

Dat allerminst. Toen Simeone in het ziekenhuis op zoek ging naar de oorzaak van al die ongewenste telefoontjes, stuitte ze niet op een technisch probleem, maar op een kleine, onuitgenodigde gast. Een goudstofdaggekko welteverstaan.

Toen Simeone het Hawaïaanse telefoonbedrijf terug belde met de mededeling dat een gekko verantwoordelijk was voor de tientallen telefoontjes reageerde de werknemer heel droogjes met: “Well, I haven’t heard that one before.”

Bronnen: Live Science, Gizmodo

Beeld: Jurriaan Schulman/ CC BY-SA 3.0

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Mens