Huisdier vergroot je kans op een date

Marysa van den Berg

17 December 2015 13:00

Op zoek naar een date? Neem een huisdier, liefst een hond. Daar vallen vrouwen namelijk enorm op.

Veel vrouwen zullen beamen dat er iets sexy is aan een man die liefdevol voor zijn huisdiermaatje zorgt. Een enquête uitgevoerd door antropologen van de University of Nevada in samenwerking met dierenwinkelketen PetSmart heeft dit nu bevestigd.

Lokaas

1210 single huisdiereigenaars, waarvan 60 procent vrouw, werden gevraagd 21 vragen te beantwoorden over de rol van hun huisdier in hun liefdesleven. Bijna driekwart had een hond, ruim 40 procent bezat een kat.

Een op de drie vrouwen voelde zich meer aangetrokken tot iemand als deze een huisdier had. Datzelfde gold voor een kwart van de mannen. De vrouwen gaven aan dat dit kwam doordat ze in de sterke band tussen man en dier een zorgzame eigenschap zagen. En dat komt natuurlijk van pas bij de opvoeding van eventuele toekomstige kinderen. Dat mannen dit door hebben, blijkt wel uit het feit dat een van de vijf hun huisdier bewust inzet als lokaas voor een date.

Sexy hond

Verder geeft bijna de helft van de vrouwen en een kwart van de mannen aan dat ze een potentiële partner beoordelen op basis van hoe deze op zijn of haar huisdier reageert. Ten slotte zegt maar liefst driekwart van de vrouwen en ruim de helft van de mannen aan absoluut niet te daten met iemand die niet van huisdieren houdt.

En dan nu de hamvraag voor single mannen. Wat is het meest ‘sexy’ huisdier dat je kunt hebben om vrouwen te lokken? Met 400 uit de 500 stemmen gaat die prijs naar: de hond!

Bronnen: Taylor & Francis Group, Anthrozoös


Meer Mens