KIJK 6/2018 ligt in de winkel!

Naomi Vreeburg

17-05-2018 08:59:47

KIJK 6/2018

Vanaf vandaag kun je de nieuwste editie van KIJK in de winkel of op je deurmat vinden. Met op de cover: de grenzen van de mens.

Wat is het verband tussen een natuurkundige die naar verluidt zijn hoofd in een deeltjesversneller stak, een vrouw die 1,5 uur vastzat met haar lijf onder het ijs en een student die 11 dagen lang wakker bleef? Allemaal maakten ze kennis met de uiterste limieten van de mens. Hoe ver kunnen we gaan wat betreft slaaptekort, voedselgebrek, extreme temperaturen, hevige straling, hoge en lage luchtdruk en snoeiharde versnelling? Je leest het in KIJK 6/2018.

Verder in dit nummer:

  • Complot! De burger wordt met onwaarneembare signalen bestookt en zo psychologisch geterroriseerd of zelfs gehersenspoeld.
  • Afgedankte satellieten en andere ruimterommel: er cirkelt heel wat van rond. Het aantal brokstukken blijft bovendien groeien en helaas kunnen we geen vuilnismannen inzetten om de troep op te ruimen. Wie doet het dan?
  • Door genetisch materiaal te vouwen kun je nuttige dingen bouwen. Welkom in de wondere wereld van de DNA-origami.
  • Honderd jaar geleden was niemand veilig voor de Spaanse griep, een ziekte waarvan de verwekker lange tijd een mysterie bleef.

KIJK 6/2018 ligt in de winkel tot en met 20 juni voor 5,99 euro. Je kunt het nummer ook online bestellen in onze webshop.

Beeld (header): iStock/Getty ImagesPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis