KIJK wint Mercur Award!

KIJK-redactie

11 December 2009 10:00

Gisteravond werden ze uitgereikt op het TijdschriftenGala: de Mercur Awards, oftewel de ‘Oscars voor Nederlandse tijdschriften’. KIJK was genomineerd voor beste artdirection… en won!

De jury oordeelde onder meer: “De gedurfde restyling van KIJK is goed gelukt en sluit harmonieus aan bij de inhoudelijke formule: een serieus blad over wetenschap en techniek. De artikelen ogen aantrekkelijk. Het magazine is goed hanteerbaar met een typische ‘technische’ typografie en eigenzinnige stijlelementen. (…) KIJK heeft het aangedurfd om leeftijden los te laten. Het magazine wil er zijn voor elke man die interesse toont in wetenschap en techniek. De nieuwe vormgeving sluit aan bij die doelstelling: KIJK jaagt jongeren niet weg en spreekt volwassenen aan.”

Hoofdredacteur Vivianne Bendermacher nam de prijs in ontvangst, samen met artdirectors Norbert Vermeer (rechts op de foto boven) en Martijn Blokland  (links), die verantwoordelijk waren voor de bekroonde restyling.

Bendermacher: “De nominatie op zich was al een feestje waard en voor de redactie een uitgelezen kans te schitteren in gala tijdens de uitreiking. Maar winnen… Nee, dat was geen moment in het redactiehoofd opgekomen. Margriet, Flair en Opzij waren tenslotte de concurrenten in onze categorie; geduchte tegenstanders en stuk voor stuk dijken van titels. Nu is KIJK dat uiteraard ook, maar het zal je niet verbazen dat wij als mannenblad ons toch een beetje de ongelooflijk vreemde eend in de oestrogenenbijt voelden. Het gejuich was dan ook oorverdovend toen de grote winnaar bekend werd gemaakt: KIJK! Het oh zo gewenste beeldje staat inmiddels op de redactiekast te glimmen. Een kroon op het werk van een team dat maakt dat KIJK al 40 jaar een oersterk merk is. We zijn er trots op!”

Het KIJK-team op het TijdschriftenGala 2009

Het KIJK-team op het TijdschriftenGala 2009

Het complete juryrapport van de Mercurs is hier als pdf te downloaden.


Meer Mens