Kun je kip bereiden door erop te slaan?

Laurien Onderwater

06 april 2021 14:00

kip slaan

Genereren harde tikken genoeg warmte om een stuk gevogelte klaar te maken? Deze YouTuber zocht het uit.

Heb je je ooit afgevraagd of je kip kunt koken met alleen de warmte die ontstaat door er heel heel vaak op te slaan? Je bent niet de enige. YouTuber Louis Weisz wilde het ook weten en ging erop los experimenteren. Zijn conclusie? Ja, kip is prima te bereiden door het stuk vlees flink wat meppen te geven.

Lees ook:

Zoals je in onderstaande video kunt zien, had het experiment van Weisz heel wat voeten in de aarde. Het kostte hem in totaal twee maanden – van het testen van de theorie en het bouwen van een supersnelle kippenmepper, tot het daadwerkelijk koken van de kip. Maar uiteindelijk slaagt de YouTuber erin een kippetje klaar te maken.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Leuke probeersel, maar niet echt praktisch als je aan het kamperen bent.

Bron/beeld: Louis Weisz

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 



De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."








Meer Filmpjes