Filmpje: man bouwt macabere synthesizer

Laurien Onderwater

14 December 2020 14:30

synthesizer

Zonder de synthesizer zouden muziekgenres als trance, dance en techno nooit zijn ontstaan. Maar dit elektronische instrument kunnen we missen als kiespijn.

Herinner je het orgel van Furby’s nog? YouTuber Sam Battle – van het kanaal Look Mum No Computer – bouwde een paar jaar terug van 44 van die krijsende krengen een orgel. Dat zag er behoorlijk creepy uit. Maar de Zweedse ontwerper Love Hultén doet er nog een schepje bovenop. Hij maakte van 25 plastic gebitten een muziekinstrument.

De VOC-25 is een vocale synthesizer waarbij elk van de toetsen wordt vertegenwoordigd door een set plastic tanden. Ja, het elektronische instrument is in actie net zo bizar als het eruitziet. En ja, na het zien van het muziekinstrument stonden we met de mond vol tanden.

Lees ook:

Overigens heeft Hultén de Voc-25 niet helemaal from scratch bedacht. Hij geeft toe dat hij zijn inspiratie uit een filmpje van YouTuber en – volgens eigen zeggen – shitty robots-maker Simone Giertz heeft gehaald:

Bronnen: Engadget, New Atlas

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Filmpjes