Meeuw kleurt oranje

Naomi Vreeburg

10-06-2016 11:28:46

We doen dan wel niet mee aan het EK; deze meeuw heeft wel een oranje tintje gekregen.

In badplaatsen heb je de kans dat je broodje of ijsje uit je hand wordt gegrist door jatgrage meeuwen. Maar deze vogel heeft nu een koekje van eigen deeg gekregen tijdens een van zijn steelpogingen.

Curry

Het beestje wilde vlees stelen van een fabriek in het Verenigd Koninkrijk en viel in een bak kip tikka masala. Naast de oranje kleur die de meeuw eraan overhield, stonk hij ook nog een uur in de wind naar curry.

Na zijn criminele daad werd de vogel naar een dierenziekenhuis vervoerd, waar artsen de oranje kleur van het dier wasten. De geur kregen ze echter niet uit de veren.

meeuw

Er zit helaas wel een zielig staartje aan dit verhaal. De meeuw was namelijk behoorlijk ondervoed toen hij uit de bak kip werd gehaald. Maar gelukkig kreeg hij genoeg vlees, vis, honden- en kattenvoer in het ziekenhuis voordat hij weer werd vrijgelaten.

Kleptomanen

Maar waarom proberen meeuwen toch altijd eten te stelen? Het zijn zogenoemde kleptoparasieten, dieren die afhankelijk zijn van het voedsel dat andere dieren hebben verzameld. Maar dit is niet altijd slecht. De meeuwen eten ook de restjes op die anders op straat zouden achterblijven. Het zijn dus eigenlijk afvalopruimers; een beetje dankbaarheid is op zijn plaats.

Bron: ScienceAlertPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar