Musk scheurt met Cybertruck door Miami

Laurien Onderwater

10 December 2019 08:59

elon musk cybertruck

Inwoners van de in Florida gelegen stad Miami keken onlangs raar op toen Elon Musk nogal plomp het parkeerterrein van een restaurant verliet met zijn Cybertruck.

Om te vieren dat Musk niet 190 miljoen dollar aan de Britse duiker Vernon Unsworth hoefde te betalen vanwege zijn beruchte ‘pedo-tweet’ ging de Zuid-Afrikaanse ondernemer afgelopen zaterdag uiteten bij een chic Japans restaurant in Miami. En dat deed hij geheel in stijl; hij arriveerde namelijk in zijn dystopische machine. Dat trok natuurlijk nogal wat bekijks.

Na een x aantal gangen te hebben verorberd, reed Musk weer weg van de parkeerplaats en deed dat allesbehalve tactvol. En die stunt kan rekenen op een paar sarcastische reacties:

(Lees ook even de reacties die onder dit YouTube-filmpje zijn gezet.)

Ondertussen vragen we ons af of de Cybertruck, die slechts een prototype is, überhaupt wel de weg op mag. Zo mist de auto ruitenwissers (en die zijn hard nodig in Miami waar het lange tijd kan hozen) en zijn er geen zijspiegels te bekennen. Toch is het ding nu al razend populair, want in korte tijd zijn er meer dan 200.000 ‘bestellingen’ geplaatst. De eerste exemplaren worden pas eind 2021 geleverd.

Bronnen: Gizmodo, Twitter, YouTube

KIJK 12-2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK


Meer Filmpjes