Nieuwste smartphone is een dansende robot

KIJK-redactie

15-04-2016 11:00:38

Sharp brengt met de RoBoHon een wel heel bijzondere smartphone op de markt.

Met onze smartphone hebben we een hechte band. Hij gaat mee naar het werk, op vakantie en we nemen hem zelfs mee naar bed. En als het aan elektronicabedrijf Sharp ligt, krijgt onze geliefde vriend menselijke trekjes. Het bedrijf lanceert namelijk een mobieltje dat kan dansen en praten.

Dansen

De smartphone heet de RoBoHon en beschikt over alle basisfuncties die een mobieltje heeft, maar dan in een robotlichaam. De robot is 19,5 centimeter lang, weegt 390 gram en draait – heel toepasselijk – op Android. Met behulp van stemherkenning kun je hem bedienen en onder meer laten wandelen, dansen en praten.

Maar er zijn ook functioneler zaken waarvoor je de metalen vriend kunt gebruiken. Hij kan bijvoorbeeld foto’s en video’s projecteren, met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Ook wil de smartphonerobot je ’s ochtends gerust met zijn praatjes wekken en zoekt hij informatie voor je op.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Pittig

De RoBoHon komt op 26 mei uit in Japan en Sharp sluit niet uit dat het de robot ook in andere landen uitbrengt. Aan de tweebenige smartphone hangt wel een pittig prijskaartje: 1600 euro. Zou je het bedrag er voor over hebben?

Bronnen: Sharp, EngadgetPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar