Nintendo is not amused

Naomi Vreeburg

18-04-2017 09:00:00

nintendo

Real-life Mario Kart spelen? In Japan kan het, maar Nintendo wil daar een stokje voor steken. 

Mario Kart: wie kent het niet? In deze Nintendo-game kun je, onder meer als Mario, Luigi of Yoshi, een race rijden en je medespelers het leven flink zuur maken met bananen en schildpadschilden. Nog nooit gespeeld? Dan moet je dat echt een keer doen, want het is ontzettend geinig. Dat vinden ook de oprichters van MariCar, een firma in Tokio die tours door de stad aanbiedt. Tijdens de tours rijd je met 80 km/u in een kart door de stad, uitgedost als een van de personages.

Maar Nintendo vindt dat allemaal niet zo grappig. Het bedrijf zegt dat zijn eigendomsrechten zijn geschonden en wil MariCar voor de rechter slepen… Bekijk een filmpje van MariCar – niet het nog bestaat – hieronder:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Dit issue wordt ook besproken in Bites, te vinden in KIJK 5/2017. Deze editie ligt in de winkel vanaf 20 april tot en met 25 mei. Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Artikelen