Argentijnse politie vindt nazi-spullen in geheime kamer

André Kesseler

21-06-2017 16:00:13

Argentinië

In Buenos Aires werd een forse collectie Duitse voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen.

In Argentinië is een bijzondere vondst gedaan. Agenten kwamen tijdens een onderzoek naar handel in gestolen kunst nazi-voorwerpen op het spoor. In een huis ontdekten ze een geheime deur achter een boekenkast. In de kamer erachter vonden ze de grootste verzameling nazi-spullen die ooit in Argentinië is aangetroffen. Zie het filmpje van de inval hieronder.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Buste van Hitler

Het gaat om 75 voorwerpen, variërend van een buste van Adolf Hitler tot SS-dolken en van kinderspeelgoed tot een apparaat waarmee menselijke schedels konden worden opgemeten. Dat laatste werd mogelijk gebruikt tijdens onderzoeken naar bepaalde raciale kenmerken.

De spullen werden waarschijnlijk meegenomen door gevluchte Duitse oorlogsmisdadigers die met hulp van de toenmalige president Juan Perón in Argentinië aan een nieuw leven begonnen. Afgezien van de nazi-spullen werden Chinese en Egyptische kunstwerken (waaronder gemummificeerde dieren) gevonden die waarschijnlijk bedoeld waren voor de zwarte markt.

Bronnen: CNN / The GuardianPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis