Profielfoto’s datingsite onder de loep

KIJK-redactie

28 January 2010 17:34

Hoe moet je op je profielfoto staan om het best te scoren bij de andere sekse? Datingsite OkCupid zocht het uit.

Hierbij werd gekeken naar meer dan 7000 foto’s, waarbij werd gelet op hoe de persoon op de foto kijkt (lachend, niet lachend, flirterig), waar de foto is gemaakt (met huisdier, buiten, op vakantie, in de slaapkamer) en hoeveel lichaam er wordt geshowd (spieren, decolleté).

Het profielsucces van vrouwen baseerde OkCupid op het aantal nieuwe berichten dat ze kregen per actieve maand. Bij mannen werd gekeken naar hoe vaak ze een reactie kregen wanneer ze een berichtje naar een vrouw stuurden.

Uit het onderzoek kwamen een aantal onverwachte dingen naar voren. Een foto van vrouwen is goed wanneer ze oogcontact maakt en flirterig kijkt. Dat levert haar 9,3 nieuwe contacten per maand op. Flirterig kijken maar géén oogcontact maken, scoort daarentegen slechter dan alle andere mogelijkheden (lachen of niet lachen met of zonder oogcontact); dan krijg je gemiddeld maar 7,5 nieuwe contacten per maand.

Een man moeten daarentegen vooral geen oogcontact maken en niet glimlachen. Een beetje mysterieus naar de zijkant kijken, levert hem 0,9 reacties per poging op. Kijkt hij echter flirterig naar opzij, dan krijgt hij maar 0,3 reacties per poging. Want ja, naar wie flirt hij dan?

Daarnaast scoor je als man goed als je met een huisdier op de foto staat. Dan ontvang je gemiddeld negen reacties op elke tien berichtjes die je naar vrouwen stuurt. Mocht je allergisch zijn, dan kun je ook je spieren laten zien; dat levert bijna evenveel reacties op. Met als waarschuwing dat deze methode snel zijn effectiviteit verliest naarmate de leeftijd van de man in kwestie stijgt.

Meer fotoprofiel-weetjes? Klik hier.

Bronnen: OkTrends

Beeld: OkCupid


Meer Mens