Stoplichten op de grond moeten aandacht trekken

Naomi Vreeburg

28-04-2016 09:00:59

Stoplichten op de grond

Er zijn in Duitsland speciale stoplichten op de grond bevestigd voor de mensen die altijd naar hun mobiele schermpje staren.

Voetgangers die met hun ogen vastgelijmd aan hun smartphone lijken te zitten. We hebben dit fenomeen allemaal wel eens gezien of misschien maken we onszelf er geregeld schuldig aan. In Augsburg, Duitsland gaat dit gedrag zo ver dat de mobiele gebruikers de verkeerslichten niet meer opmerken. En daarom neemt de stad maatregelen.

10.000 euro

In Augsburg zijn namelijk stoplichten op de grond geplaatst, die ervoor zorgen dat de smartphonegebruikers niet meer omhoog hoeven te kijken en die hopelijk meer aandacht trekken. “Dit creëert een heel nieuw level van attentie”, vertelt woordvoerder Stephanie Lermen. Ondanks dat de lichten niet goedkoop zijn – per stuk zo’n 10.000 euro – zijn Lermen en de initiatiefnemers van mening dat de veiligheid van de burgers de kosten waard is.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Overigens zijn dit niet de eerste maatregelen die zijn genomen tegen voetgangers die op hun schermpje staren. Er zijn namelijk ook al aparte stroken straat aangelegd waar deze ‘smartphonejunkies’ niemand (behalve elkaar) tot last zijn.

Bron: Popular SciencePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis