Tentoonstelling: Crossroads

Naomi Vreeburg

22 November 2017 10:59

Crossroads

Met de tentoonstelling Crossroads wil het Allard Pierson Museum de veelzijdige kant van de vroege middeleeuwen belichten.

Denk je aan de vroege middeleeuwen in Europa, dan zie je waarschijnlijk brute veldslagen en plunderingen voor je. Deze periode (van het jaar 300 tot 1000) wordt ook wel omschreven als de ‘donkere middeleeuwen’. Maar er was niet alleen duisternis. Er werd bijvoorbeeld veel gereisd om handel te drijven en je kon er prima cultuur opsnuiven.

Met de tentoonstelling Crossroads wil het Allard Pierson Museum de veelzijdige kant van de vroege middeleeuwen belichten. Het museum toont die onder meer aan de hand van de grote collectie. Zilveren borden met gegraveerde figuren, Vikingschatten, oude tiara’s en kinderkleding: het is allemaal te zien op deze expositie.

Naast voorwerpen bewonderen, kun je aan de hand van een vloerprojectie de verspreiding van de volkeren tijdens de vroege middeleeuwen volgen. Bovendien is er de mogelijkheid om aan het eind van de tentoonstelling een tablet te gebruiken en meer voorwerpen op een groot scherm tevoorschijn te toveren. Voor als je nog niet genoeg hebt gezien.

**** | Allard Pierson Museum, Amsterdam | entree volwassene € 10,- | t/m 11 februari 2018

KIJK 12/2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer KIJK tipt