Tentoonstelling: Gladiatoren, helden van het Colosseum

KIJK-redactie

2016-12-07 11:00:47

gladiatoren, helden van het colosseum

Aan bloederige gladiatorengevechten zouden we ons niet wagen, maar de tentoonstelling Gladiatoren, helden van het Colosseum wel. 

In de Romeinse amfitheaters vochten gladiatoren met elkaar, vaak op leven en dood. In de tentoonstelling Gladiatoren, helden van het Colosseum kun je nu kennismaken met deze huiveringwekkende, maar ook fascinerende wereld. Met onder meer bijzondere archeologische vondsten geleend van bekende Europese musea vertelt de expo het verhaal van deze vechtjassen, die konden uitgroeien tot volkshelden.

Hgladiatoren-1et ontstaan van deze bloederige spelen, de verschillende types gladiatoren, de loodzware opleiding die ze kregen en de amfitheathers; in deze omvangrijke en boeiende tentoonstelling komt het allemaal uitgebreid aan bod.

Minpuntje is de prijs van het entreekaartje, die aan de hoge kant is. Maar daar krijg je dan wel een fraai inkijkje in een indrukwekkend stuk Romeinse geschiedenis voor terug.

**** | Museum het Valkhof, Nijmegen | entree volwassene € 16,- | tot en met 5 maart 2017Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Artikelen

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys