Filmpje: vrouw kruipt door röntgenapparaat

Laurien Onderwater

19-02-2018 12:59:44

röntgenapparaat

Vertrouw je de bewaking niet en ben je bang dat je handtas wordt gestolen? Dan sluip je er toch gewoon achteraan in het röntgenapparaat.

Artsen en bewakers hebben al vreemde dingen gezien op röntgenfoto’s. Een greep uit de collectie: een kraal in iemands neus, een vork in een penis, of een telefoon in iemands rectum. Alleen op deze beelden zagen bewakers op het Dongguan Railway Station in China niet een lichaamsdeel, maar een vrouw die door een röntgenapparaat achter haar tasje aan kroop. Just a normal day at the office.

Chinees Nieuwjaar

De vrouw reisde vermoedelijk naar haar familie, net als 390 miljoen (!) andere mensen, om met hen Chinees Nieuwjaar te kunnen vieren. Dat feest vond dit jaar op 16 februari plaats. Voordat ze de trein mocht instappen, moest ze eerst haar koffer op de bagageband zetten, zodat die door een röntgenapparaat kon worden gecontroleerd.

Zelf moest de Chinese door poortjes lopen, maar werd tegengehouden, omdat ze ook nog haar handtas op de loopband moest zetten. Dat zag de vrouw niet zitten, maar omdat de tas toch écht door de screening moest, besloot ze maar met de handtas mee te reizen (logisch toch). Door het röntgenapparaat dus. En daar zijn beelden van:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

“Verboden door röntgenapparaat te gaan”

De bewaker die de vrouw zo op de band zag klimmen, kon er overigens om lachen. Maar sinds dit incident hebben de opzichters reizigers wel geadviseerd niet door het röntgenapparaat te gaan, aangezien ze dan aan straling worden blootgesteld (hoeveel straling je ongeveer oploopt bij een röntgenopname lees je hier).

Het is overigens onduidelijk waarom de vrouw zo bezorgd was om haar handtas, maar veel mensen in China dragen grote hoeveelheden contant geld met zich mee als ze naar huis reizen voor Chinees Nieuwjaar. Dus waarschijnlijk was dat de reden. Of de vrouw was gewoon ontzettend gehecht aan haar handtas.

Bronnen: BBC News, ScienceAlert

Beeld: PearVideo/Facebook

Lees ook:

KIJK 2/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes