Zin en onzin in series en films

André Kesseler

08 November 2019 10:59

series films

We snappen allemaal dat regisseurs en acteurs soms een loopje met de werkelijkheid moeten nemen om de vaart erin te houden. Toch is het leuk om fictie naast de werkelijkheid te leggen.

We kijken met groot plezier naar allerlei films en series. De kwaliteit ervan is de laatste jaren flink toegenomen, maar soms rekken de makers hun artistieke vrijheid zo ver op dat je als leek al denkt: “Ja, ho… wacht eens even… Dat kan toch niet!?” En dus is het enorm leuk als je een echte expert naar dit soort producties laat kijken om te vertellen hoe het echt zit.

Lees ook:

Waterlijk

Onze Amerikaanse collega’s van Wired deden dat en lieten forensisch expert Matthew Steiner naar allerlei politieonderzoeken op onder meer een plaats delict kijken. Wat klopt er eigenlijk van het onderzoek naar het waterlijk uit The Silence of the Lambs? Hoe dicht komen de makers van NCIS bij de werkelijkheid? En hoe goed is Sherlock Holmes nou echt?

Steiner, kom er maar in!

Bron: Wired

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK


Meer Filmpjes