Zó help je files voorkomen

Marysa van den Berg

14-08-2016 11:00:12

snorelax

Altijd al willen weten hoe verkeersopstoppingen ontstaan en hoe je zelf kan meewerken om ze te voorkomen? Bekijk even dit filmpje.

Ongeluk gebeurd? File. Rijbaan gesloten? File. Snelheidslimiet omlaag? File. Hagel, sneeuw of windstoten? File. Dat weten alle autobestuurders. Maar weet je dat jouw eigen rijgedrag ook meewerkt aan het ontstaan van verkeersopstoppingen? Onderstaand filmpje legt uit hoe dat zit:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Snelheidswisselingen

Kort samengevat: automobilisten houden zelden een constante snelheid aan; ze kunnen soms sneller en soms trager gaan rijden. Daar die snelheidswisselingen gaan andere bestuurders langzamer rijden. Op een bepaald moment heb je dan een file te pakken.

Gelukkig bespreek het filmpje ook manieren om files te helpen voorkomen. Een is bijvoorbeeld een constante afstand (buffer) houden tot je voorganger. Dat helpt trager rijden op tijd te signaleren, zodat je die auto op dat moment kan inhalen.

Bron: Popular MechanicsPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK Hoogvliegers II cadeau

Bij een abonnement op KIJK. Samen voor slechts €17,50 (ipv €28,64)