KIJK 2/2016 verschenen!

Naomi Vreeburg

21 January 2016 09:00

De tweede KIJK-editie van het jaar 2016 is alweer in de winkels te vinden. Hierin lees je alles over de soldaat van de toekomst.

Door de toenemende ontwikkelingen op het gebied van technologie en robotica kan onze Jan Soldaat er over een aantal jaar weleens heel anders uit gaan zien. Voorzien van een exoskelet of contactlenzen waarmee hij handsfree kan inzoomen bijvoorbeeld. Of zullen menselijke soldaten helemaal het slagveld ruimen voor autonome gevechtsrobots? Enith Vlooswijk zette voor KIJK 2/2016 de laatste ontwikkelingen op een rijtje.

cover2Lees in deze nieuwe editie ook:

  • Bill Gates is absoluut stinkend rijk, maar hij moet zijn meerdere erkennen in een zakenman van vijf eeuwen geleden: Jacob Fugger.
  • Zeewier kennen we nu nog vooral als het spul dat om je sushi heen is gewikkeld. Maar het kan weleens het vlees van de toekomst worden.
  • Je hebt ongetwijfeld weleens films gezien waar hij aan meewerkte: de vermaarde robotexpert Mark Satrakian. KIJK sprak met hem.
  • Een nieuwe space race lijkt op handen. Deze keer draait het echter niet om een retourtje maan, maar om de krachtigste supercomputer.

KIJK 2/2016 ligt in de winkel tot en met 17 februari voor 5,95 euro. Je kunt het nummer ook online bestellen – zonder verzendkosten. Lees je het blad liever op je tablet? Dat kan met de apps Tijdschrift.nl en Magzine.nu.


Meer Nieuws