A.I. bedenkt originele Halloweenkostuums

Laurien Onderwater

31-10-2017 12:59:33

halloweenkostuums

Geen idee wat je dit jaar weer uit de kast moet trekken om er spectaculair uit te zien met Halloween? Dit neurale netwerk bedenkt het voor je.

Halloween is een griezelfeest dat voornamelijk in de Verenigde Staten, Canada, Ierland en het Verenigd Koninkrijk wordt gevierd. Maar de viering is ook erg populair in Nederland, waardoor steeds meer Hollanders moeten bedenken wat voor geks of griezeligs ze aan moeten trekken op 31 oktober. Je wilt niet de zoveelste enge clown of zombie zijn. Dus wat trek je dan aan?

Daar heeft wetenschapper Janelle Shane iets op bedacht: laat artificial intelligence al het denkwerk doen!

Dragon of Liberty

Om tot dit resultaat te komen, voerde Shane 4500 kostuumideeën in haar computer in die vervolgens 10 minuten nodig had om uit te vogelen wat goede combinaties waren en wat klinkklare onzin was. Maar al vrij snel kwam de computer met leuke kostuums: de goddelijke vlinder, de verdrietige pompoenkoning, de augurkenheks, en de dragon of liberty:

Fairy Batman

Het is niet de eerste keer dat Shane een algoritme schrijft om bijzondere namen te verzinnen. Zo bedacht A.I. al namen voor metalbands, zoals Chaosrug, en biernamen, waaronder Yamquak en The Fine Stranger. Die laatste is nu officieel een biernaam geworden.

Enkele van de duizenden mogelijke combinaties vind je hier. Bij ons favoriet? Fairy Batman. Dus mocht je vanavond een feeënachtige batman over straat zien lopen dan zou dat zomaar iemand van de redactie kunnen zijn…

Bron: Business Insider

Lees ook: 

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis