A.I. verzint nieuwe teksten op snoephartjes

Laurien Onderwater

2018-02-12 15:59:09

snoephartjes

Vind jij de teksten op de snoephartjes ook altijd zo afgezaagd? Laat kunstmatige intelligentie dan nieuwe verzinnen. Romantisch? Niet zo. Hilarisch? Dat zeker!

Och, ze zijn (letterlijk en figuurlijk) zo zoet: de snoephartjes waarop lieflijke woorden staan, zoals ‘schat’, ‘leuk’ en ‘zoen’. Elk jaar rond Valentijnsdag vinden de snoepjes weer gretig aftrek. Maar voor de mensen die de teksten een beetje cliché beginnen te vinden, komt dit neurale netwerk – ontwikkeld door onderzoeker Janelle Shane – met originelere teksten.

Sweat poo

Doet de naam Janelle Shane een belletje bij je rinkelen? Dat zou goed kunnen, het is namelijk niet de eerste keer dat Shane kunstmatige intelligentie gebruikt om bijzondere namen te verzinnen. Eerder al bedacht het neurale netwerk namen voor verfkleuren, metalbands, speciaal bier en Halloweenkostuums.

Om het neurale netwerk weer een nieuwe serie teksten te laten bedenken, verzamelde Shane eerst alle boodschappen die nu op de snoephartjes staan en voerde die in in het algoritme. Het neurale netwerk ging met de data aan de slag en gebruikte de kennis om met een nieuwe set gegevens – oftewel nieuwe namen – te komen.

Of ze romantisch zijn? Sommigen wel, waaronder Love Bun, My Bear en Cute Kiss.

Maar het wordt een stuk raarder wanneer het algoritme teksten bedenkt als Sweat Poo, U Hack, Stank Love en Hole.

Mocht je partner niet zo gecharmeerd zijn van deze teksten, stop de snoepjes dan maar snel in zijn of haar mond. Liefde gaat immers door de maag, toch?

Bronnen: AI Weirdness, Popular Mechanics

Lees ook:

KIJK 2/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys