Airbus plaatst passagiers op banken

Laurien Onderwater

24 February 2016 09:00

Airbus banken

Voor sommige passagiers kunnen vliegtuigstoelen erg krap zijn. Airbus heeft hier een creatieve oplossing voor bedacht.

Na passagiers in een ‘Jenga-setting’ op elkaar te stapelen of ze op een fietszadel te laten zitten, komt het Franse vliegbedrijf Airbus met weer een bijzonder idee om passagiers te vervoeren. Dit keer worden ze op een bank geplaatst die sterk doet denken aan een parkbankje. De bedoeling is dat de bank comfort biedt aan mensen van verschillende breedtes.

De vliegtuigbank kan in verschillende situaties worden gebruikt. Wanneer een passagier businessclass reist, is de bank voor hem alleen. Maar hij biedt ook plaats voor mensen met een fysieke beperking die meer ruimte nodig hebben. In weer een andere situatie kunnen ouders met twee kleine kinderen op de bank zitten. Een veelzijdige sofa dus.

Geen eigen plek

Maar er kleven ook nadelen aan dit concept. Zo is en blijft het een bank die je met anderen moet delen, terwijl veel mensen waarde hechten aan een afgebakende plaats. Daarnaast ontbreken de armleuningen bij de bank. Ook al moet je deze leuningen in de huidige vliegtuigen met je buurman of buurvrouw delen, het is toch fijn dat ze er zijn.

Toch heeft de bank potentie om daadwerkelijk te worden gebouwd. Vooral als de tickets daardoor goedkoper worden. En, toegegeven, het is altijd beter dan op een fietszadel je vlucht uitzitten.

Bronnen: Gizmodo, TIME

Beeld: Gizmodo


Meer Nieuws