Alexa voor koters, een blitse tv en Roomba voor je toilet

KIJK-redactie

21-06-2018 10:59:24

Alexa

Een ultrascherpe tv van Philips met een vage naam, een soort Roomba-robot die de plee voor je boent en een Alexa-speaker speciaal voor koters: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 7/2018.

Kinderspel

Een Alexa voor kindertjes. Da’s de Echo Dot Kids Edition van Amazon. De mini-smartspeaker kan zo worden ingesteld dat hij niet meer werkt na bedtijd, bijvoorbeeld. Hij gebruikt het woord ‘alsjeblieft’ om kleintjes vriendelijk aan te sporen, bijvoorbeeld. Hij filtert al te volwassen liedjes uit de playlist, bijvoorbeeld. En hij kan allemaal vrolijke eind-goedal- goed-verhaaltjes voorlezen, bijvoorbeeld. Jong geleerd is oud afgeluisterd.

Bestellen via www.amazon.com.

Ultravaag

Technologiefabrikanten hebben er een dagtaak aan: nieuwe termen en specs bedenken, zodat consumenten geen idee hebben wat ze aanschaffen. Eerlijk: wie de nuances van HD-ready, Full-HD, Ultra-HD, 4K en HDR uit het hoofd kent, moet dat hoofd eens na laten kijken. Nu is er Momentum van Philips, de eerste monitor die officieel het DisplayHDR 1000-certificaat kreeg. Geen idee wat dat betekent – en da’s precies de bedoeling.

Malloten zoeken het uit via www.usa.philips.com.

Bot aan de pot

De Toibot is een soort Roomba voor je toilet. Je stopt vier AA-batterijen in de witte mini-robot, hangt het apparaat aan de rand van je kakvanger, en klaar is plee. Voortaan hoef je niet meer te boenen met wc- en tandenborstels, maar wordt de hele troon automatisch gepoetst na één druk op de knop – gelukkig gepositioneerd aan de buitenkant van de pot. Dáár heb je geen omkijken meer naar…

Site is www.toibot.net.

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!

 Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws