Dit apparaat tovert elke ruimte om tot 3D-printer

Naomi Vreeburg

15-03-2017 16:00:56

De meeste 3D-printers zijn grote, logge kubussen. Dit prototype lijkt daar in de verste verte niet op.  

Als student wilde Torbjørn Ludvigsen dolgraag zijn eigen, unieke 3D-printer in elkaar knutselen. Maar de Zweed had geen nagel om aan zijn gat te krabben, dus moest hij creatief zijn. En zo kwam de Hangprinter na drie jaar werk ter wereld. Dit apparaat – dat hem in totaal 200 euro kostte – kun je bevestigen aan iedere vloer, muur en elk plafond.

Toren van Babel

En dat ziet er best maf uit als je naar het onderstaande filmpje kijkt. Hier wordt een simpele lampenkap gemaakt door de Hangprinter, maar als het aan Ludvigsen ligt, bouwt de 3D-printer binnenkort ook banken, kasten, tafels en noem het maar op. Bovendien hoopt de Zweed dat het apparaat in de toekomst zelf nieuwe Hangprintertjes kan produceren.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Hoogte is bij het maken van zulke creaties geen probleem voor de Hangprinter, aangezien hij aan hoge plafonds kan worden gehangen. Om dit aan te tonen, creëerde de Zweedse student onlangs een 3,5 meter hoge Toren van Babel:

3D-printer

Crowdfunding

Ludvigsen heeft de software voor de Hangprinter online gezet, zodat andere makers er ook van kunnen profiteren en verbeteringen aan kunnen brengen. Bovendien heeft de Zweed een crowdfundingcampagne opgezet om meer geld in te zamelen voor het verder ontwikkelen van de 3D-printer.

Bronnen: 3Dprintboard, LivesciencePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis