Deze auto-automaat is nu geopend!

Laurien Onderwater

27 March 2018 08:59

automaat

Hij staat er nu toch echt: deze ‘kattige’ automaat in China waar je auto’s uit kunt halen met hetzelfde gemak als een blikje cola uit een drinkautomaat.

We schreven er vorig jaar december nog over: “uit de gigantische snoepmachine van het Chinese Alibaba kun je in de toekomst auto’s trekken en er een proefritje in maken”. Maar de future is now, want zojuist heeft autoconcern Ford samen met Alibaba een car vending machine geopend in de Chinese stad Guangzhou.

Testritje maken

De automaat – Super Test-Drive Center genaamd – biedt plaats aan 42 auto’s die hij kan ‘uitspugen’ zodra een geïnteresseerde voorbij komt. Het enige wat de potentiële koper moet doen, is wat basisgegevens invullen, de noodzakelijke kosten betalen met de Tmall-app van Alibaba en een selfie uploaden om het voertuig te bemachtigen.

Als dit allemaal is gedaan, kunnen consumenten hun testvoertuig ophalen bij de automaat die de gebruiker herkent dankzij gezichtsherkenningssoftware. Maar uiteraard mag er – net als bij echte occasions – eerst nog een testrit in worden gemaakt. Iemand mag de auto zelfs drie dagen houden om hem uit te proberen.

Gebruikers hebben de keuze uit tien verschillende Ford-modellen, variërend van de Mondeo tot de Explorer en zelfs een geïmporteerde Mustang.

De auto-automaat ziet er misschien iets minder gelikt uit dan het concept dat een aantal maanden terug werd laten zien, maar de kattenkop is wel nog steeds aanwezig. En dat is natuurlijk het belangrijkste (toch?).

Bronnen: Gasgoo, Engadget

Beeld: Alibaba

Lees ook:

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Nieuws