Back to the future-auto gaat elektrisch

André Kesseler

17 January 2012 16:00

De eigenaar van de DeLorean Motor Company gaat een elektrische versie van de legendarische sportwagen bouwen.

De niet meer zo piepjonge KIJK-lezers kennen de DeLorean als de auto uit de drie Back to the future-films die in 1985, 1989 en 1990 uitkwamen. De wagen waar Michael J. Fox mee naar het verleden ‘vloog’, bestond echt. De DMC-12 (de letters staan voor DeLorean Motor Company) werd ontwikkeld en gebouwd door de Amerikaanse technisch ingenieur John DeLorean.

Helaas slaagde hij er niet in om de DMC-12 tot een succes te maken (de details vind je hier) en zijn bedrijf ging, nadat er zo’n negenduizend wagens waren geproduceerd, in 1982 failliet. De merknaam en alle rechten werden gekocht door de Texaanse Brit Stephen Wynne, die met de overgebleven onderdelen nog dertig auto’s bouwde, maar zich vooral toelegt op het restaureren van DeLoreans.

Wynne wil nu het merk nieuw leven inblazen door een elektrische versie te bouwen. De DeLorean EV gaat zijn stroom onttrekken aan een hele reeks lithium-ion-accu’s die samen 32 kWh produceren. Een volle lading is goed voor een actieradius van zo’n 150 kilometer. Door al die accu’s wordt de wagen een stuk zwaarder, maar de Brit denkt dat hij er nog wel een beetje af kan schaven. Als alles meezit, wordt de eerste DeLorean EV volgend jaar in productie genomen.

Bron: Wired

Beeld: DMC


Meer Nieuws