Bieropener voor zes, neppe smartphone en een fietszeil

KIJK-redactie

22-02-2018 10:59:46

Een neppe telefoon om af te kicken van je smartphone-verslaving, een windrugzak om fietsers een duwtje in de rug te geven, en een bieropener die zes flesjes tegelijkertijd opent: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 3/2018.

Prank caller

Smartphone-verslaving is misschien wel hét probleem van deze tijd. Klimaatverandering is tegen te gaan met frisse zomerkleding, van wereldarmoede kun je gewoon wegkijken, en atoomdreiging went ook wel weer – maar we móéten gewoon altijd een telefoon in handen hebben, anders worden onze vingers onrustig. Tenzij we massaal de Substitute Phone aanschaffen, natuurlijk, want dit gsm-vormige speeldingetje bevredigt al je swipe-veeg-drukbehoeftes. Opluchting!

Afkicken kan via www.klemensschillinger.com.

Proost maal 6

In de zoektocht naar hét gat in de markt zijn sommige bedrijven bereid om miljoenen dollars te investeren, om internationale teams van wetenschappers en techneuten in te huren, om jarenlang bezig te zijn met research and development en proof of concepts en alfa- tot omegaversies, en om kosten noch moeite noch tijd te sparen bij crowdfundingplatforms of octrooikantoren of reclamebureaus – en andere bedrijven bedenken op een vrijdagavond gewoon de opener Sixoverone die zés flessen bier in één beweging kan doppen.

Omarm de zesjescultuur via www.sixover.one.

Zeilfietsen

Fietsers verdienen een duwtje in de rug. Dankzij het trappen produceren ze geen uitlaatgassen, dankzij hun bescheiden formaat hebben ze weinig parkeerplek nodig, dankzij de totale ontkenning van stoplichten of verkeersregels houden ze het dagelijks vervoer interessant en spannend. Daarom: de Eneco Windrugzak, een uit de 3D-printer gerolde backpack met uitklapbaar zeiltje – waarmee tweewielers kunnen meeliften op de wind. Nog niet echt te koop, dus voorlopig blijft het helaas bij luchtfietsen…

Lees meer over het project op www.eneco.nl.

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!

 Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws