Blog ‘Ultimate Croc Anatomy’ in koelkast

kijkmagazine

05 June 2013 13:00

Nijlkrokodil 2

Door tegenvallende financiering van het project verschijnen er voorlopig geen ‘The ultimate croc anatomy’-berichten meer op deze site.

Afgelopen januari startten we op deze site een reeks blogposts onder de titel ‘The ultimate croc anatomy’. Hierin zou wetenschappelijk illustrator Mieke Roth berichten over het openwerken van een nijlkrokodil, een project dat ongeveer een jaar in beslag zou nemen. Inmiddels is de laatste blogpost hierover alweer ruim twee maanden oud. Wat is er gebeurd?

Het probleem is, helaas, geld. Hoewel het project internationaal heel veel aandacht heeft gekregen, tot in Thailand aan toe, bracht de crowdfunding via de site Indiegogo bij lange na niet genoeg op om Roth de klus te laten uitvoeren op de manier die zij voor ogen had.

Daarmee is het project geen roemloze dood gestorven. Roth is nog steeds vast van plan om een nijlkrokodil te ontleden en digitaal weer in elkaar te zetten. Maar eerst moet er worden gezocht naar een nieuw businessplan om die klus te financieren. Tot dit is gelukt en er weer kan worden gerapporteerd over het echte snij- en modelleerwerk, zetten we onze ‘Ultimate croc’-serie in de koelkast. Wordt – waarschijnlijk en hopelijk – vervolgd!

Beeld: Mieke Roth


Meer Nieuws