Boek: De tragiek van de bevrijding

kijkmagazine

21-10-2013 09:00:52

Boek: De tragiek van de bevrijding - banner

In De tragiek van de bevrijding behandelt historicus Frank Dikötter de periode vóór de Grote Sprong Voorwaarts, in China.

Dat de Grote Sprong Voorwaarts een rampzalige periode was in de geschiedenis van China is vrij algemeen bekend. Veel minder bekend is dat het ook daarvóór, in de jaren 1945-1957, al absoluut geen pretje was om onder het bewind van Mao Zedong te leven.

Boek: De tragiek van de bevrijding - coverOver die laatste periode gaat het nieuwe boek van de in Hongkong gestationeerde historicus Frank Dikötter, De tragiek van de bevrijding. Net als in Mao’s massamoord (2012), over de Grote Sprong, presenteert hij weer een enorme berg narigheid uit de Chinese archieven die je hoofdschuddend leest.

Een verwijt dat je het boek wellicht kunt maken, is dat het wel erg gedetailleerd is. Daar staat tegenover het boek tot dusver onbekende informatie brengt over een onderbelichte periode, wat de uitvoerigheid rechtvaardigt.

**** | 496 pagina’s | € 29,99

Binnenkort lees je een interview met Frank Dikötter in KIJK, over de in dit boek beschreven periode. Eerder spraken we hem al over Mao’s massamoord; dit interview staat integraal online.Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis