Boek: Een vis uit andere tijden

KIJK-redactie

08-09-2014 11:00:41

In Een vis uit andere tijden wordt duidelijk hoe de vondst van een coelacant, een dier waarvan werd gedacht al miljoenen jaren te zijn uitgestorven, de levens van wetenschappers beheerste.

Al decennialang werd gedacht dat de vis die als eerste het land zou hebben belopen, de coelacant, 400 miljoen jaar geleden was uitgestorven. Totdat onderzoeker Marjorie Courtenay-Latimer in december 1938 een exemplaar in handen kreeg dat een paar uur daarvoor levend was opgevist.

In Een vis uiBOEK Een vis uit andere tijdent andere tijden beschrijft Samantha Weinberg de keten aan onderzoek die op deze ontdekking volgde. Wetenschappers waren geobsedeerd door het levende fossiel en zouden koste wat het kost ook een exemplaar in handen krijgen. De vis werd zelfs zo erg opgejaagd dat het bijna 2 meter grote dier alsnog met uitsterven werd bedreigd.

Bij het vertellen van de verwikkelingen rond de coelacant, neemt Weinberg de levens van de belangrijkste onderzoekers onder de loep. Zo wordt op een verhalende manier de impact van het dier goed duidelijk gemaakt.

**** | 224 pagina’s | € 21,99 (paperback) of € 14,99 (ebook)Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis