Boek: Sniper

André Kesseler

2014-02-08 16:00:15

Sniper - header

In het boek Sniper vertelt de Amerikaan Chris Kyle over zijn leven als scherpschutter.

Van 1999 tot 2009 was Chris Kyle een sniper bij de U.S. Navy SEALs en in die tijd legde hij meer dan 150 mensen om. Kyle, die begin vorig jaar zelf werd doodgeschoten door een doorgedraaide 25-jarige Irakveteraan, schreef een heel persoonlijk en op zich spannend boek over zijn leven als scherpschutter, maar hij hangt wel erg de red blooded American uit.

Sniper - coverEen voorbeeld: “Mensen vragen me voortdurend: hoeveel mensen heb je gedood? Ik vind het antwoord niet belangrijk. Ik had er alleen best nog wat meer willen ombrengen, omdat ik denk dat de wereld een betere plek is zonder deze wilden die tot alles bereid zijn om Amerikanen over de kling te jagen.” Die ‘wilden’ zijn dan de mensen die zich verzetten tegen de aanwezigheid van de Amerikaanse troepen.

Tja. Kyle genoot naar eigen zeggen van zijn werk. Wij, doordat we af en toe een gevoel van walging moesten onderdrukken, toch wat minder van zijn boek.

*** | 366 pagina’s | € 19,95


Meer Nieuws

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.