Boek: Het vrije brein

Naomi Vreeburg

15 November 2017 10:59

het vrije brein

In het boek Het vrije brein pleit Idriss Aberkane voor nieuwe leermethoden. Hij vindt dat ons huidige leven wordt beheerst door cijfers.

het vrije breinJe prestaties op school en je intelligentie (IQ) worden beide in getallen uitgedrukt. Een 7 of hoger is een prima resultaat en bij een IQ boven de 100 mag je ook trots op jezelf zijn. Ons leven wordt beheerst door cijfers, zo schrijft de Franse neurowetenschapper en internationale onderwijsadviseur Idriss Aberkane. En daar heeft hij een broertje dood aan.

Dapper pleidooi

Door op deze getallen te focussen, zouden we onszelf niet genoeg ontplooien en niet alles uit onze hersencapaciteit halen. In zijn boek Het vrije brein pleit hij dan ook voor nieuwe schoolmethodes én roept hij op tot het beter benutten van onze hersenen. We gokken dat de KIJK-lezer iets te nuchter is voor dit boek – dat vol staat met metaforen. Maar het is een dapper pleidooi van Aberkane.

*** | 328 pagina’s | €19,99 (paperback)

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer KIJK tipt