Britten testen robots in openbaar

KIJK-redactie

02-07-2014 13:00:24

Wat betreft robottechnologie loopt het Verenigd Koninkrijk achter de feiten aan. De Britten bedachten daarom een plan om de ontwikkeling van bots in hun land te versnellen.

Het Britse bedrijf Technology Strategy Board (TSB), dat zich inzet voor ontwikkeling en innovatie, wil op verschillende plekken in het Verenigd Koninkrijk robots loslaten. Ze kiezen hier geen grauwe, verlaten plaatsen voor uit, maar ruimtes waar de bevolking vaak komt. TSB hoopt met dit initiatief, genaamd Robotic and Autonomous Systems (RAS), de ontwikkeling van de bots in het Verenigd Koninkrijk een boost te geven.

De testplaatsen die het TSB in gedachte heeft, zijn onder andere boerderijen, rivieren en privéwegen. Robots kunnen op deze manier in contact komen met de bevolking. Zo kan worden getest hoe de bots reageren in sociale situaties en welke verbeteringen ze moeten ondergaan om tussen burgers te kunnen functioneren.

Bang voor bots

Dit is niet het enige voordeel van het testen van robots in het openbaar. Een deel van de Britse bevolking is bang voor de ontwikkelingen van de bots. TSB hoopt dat wanneer de mensen vaker in contact komen met robots, ze er meer aan gewend raken. Of de mensen ook echt minder bang worden door elektronische mannetjes los te laten in hun nabije omgeving, is natuurlijk de vraag…

Op dit moment werkt het TSB samen met experts om geschikte plekken te vinden waar ze de robots kunnen uitzetten. De overheid heeft 150 miljoen pond (ongeveer 190 miljoen euro) beschikbaar gesteld voor deze robotterreinen.

Bron: Techcrunch via Engadget

Tekst: Naomi Jansen

Beeld: Engineered ArtsPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar