Bugatti Chiron: zo wordt perfectie gebouwd

André Kesseler

08-03-2017 16:00:25

chiron

De Chiron zelf is al een lust voor het oog, maar ook de productie ervan is heel fijn om naar te kijken.

Bij Bugatti zijn ze er niet bescheiden over: “De Bugatti Chiron, is de krachtigste, de snelste, de meest luxueuze en meest exclusieve super sportwagen die ooit in productie is genomen.” En zeg nou zelf 1500 pk… Als we even de belachelijke vergelijking mogen maken met de 2.0 TSI motor uit een Volkswagen Golf GTI… die komt niet verder dan 230 pk. Van 0 naar 100 km/u doet het fraaie monster  in 2,5 secondes. Vanuit stilstand naar 200 km/u in 6,5 seconden en binnen 13,6 seconden staat er al 300 km/u op de klok.

chiron

Vier turbo’s

Voor die waanzinnige prestaties zorgt een 8.0 liter 16 cilinder motor, gekoppeld aan een 7-traps transmissie met dubbele koppeling en maar liefst vier turbo’s.De topsnelheid heeft Bugatti overigens begrensd op 420 km/u (hoeveel harder hij kan willen de Fransen niet vertellen).

Van de Chiron worden er in het Franse Molsheim maar 500 gebouwd en dat tegen een prijs van 2,4 miljoen euro netto. Dus daar komen nog een hele zooi eurootjes bij. De eerste 200 zijn al verkocht en totdat de onze wordt afgeleverd, genieten we maar even van de beelden. Want ook dat bouwen is een heel fraai gezicht.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: BugattiPopular Mechanics

Beeld: BugattiPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis