Complete kamer komt uit 3D-printer rollen

KIJK-redactie

23-09-2013 13:00:25

3D-printen is hot en happening. Iedereen lijkt zijn eigen drinkbeker, lampenkap of zelfs een pistool te printen. En het kan nóg gekker: je kunt ook een gedecoreerde woonkamer afdrukken.

Twee Zwitserse architecten, Michael Hansmeyer en Benjamin Dillenburger, hebben een complete woonkamer uitgeprint met een 3D-printer. Aan de hand van computeralgoritmes produceerden ze een kamer van 3,2 meter hoog en 16 vierkante meter . Onder de naam Digital Grotesque is het kunstwerk in Zurich tot leven gekomen.

digitalgrotesque1

Veel 3D-printers maken gebruik van plastic als materiaal. Digital Grotesque is daarentegen geheel geprint met zand. Daardoor lijkt de kamer ongelooflijk realistisch, alsof mensenhanden hem hebben gebouwd.

Alleen zitten die mensenhanden vooral in de voorbereiding van het project. Het duurde een jaar voordat de grote lijnen van de kamer waren uitgedacht. De algoritmes hebben vervolgens tot wel 260 miljoen verschillende facetten van de kamer in detail opgemaakt. Daarna kostte het een maand om alles te printen en een dag om de kamer in elkaar te zetten.

Onderstaand filmpje laat zien hoe het project tot stand is gekomen. Hansmeyer en Dillenburg zijn inmiddels alweer aan het nadenken over het volgende project. Dat wordt misschien een levensgroot, robot-designed zandkasteel.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Digital Grotesque, Popsci.com

Beelden: Hansmeyer en DillenburgerPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws